GBC
Размер на шрифта: - / +

Новини

Меню

НАЧАЛОНачало

„Мениджър за един ден“ и в Община Провадия


На 28 март 2013 г., за дванадесета поредна година, фондация “Джуниър Ачийвмънт България” организира националната инициатива “Мениджър за един ден”, под патронажа на Президента на Република България, г-н Росен Плевнелиев. Ученици от цялата страна имаха възможност да съпреживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации.
Мисията на Джуниър Ачийвмънт е да подготвя младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финасово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.
„Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В тази инициатива се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Инициативата е предназначена за ученици от края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на университета - 16-23 годишни.
За разпределението по фирми учениците попълват автобиографиите си в раздела „Мениджър за един ден” на сайта www.jabulgaria.org, като посочват своите интереси и професионална насоченост. Домакините – компаниите или държавните институции, получават възможността да поканят своите мениджъри за един ден, ориентирайки се по техните автобиографии. Чрез тази симулативна трудова борса на “Джуниър Ачийвмънт” учениците придобиват и тренират уменията си да се представят и оценяват своята конкурентоспособност, а домакините от своя страна правят минипроучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени и за по-нататъшни стажове.
Ученици от СОУ“Димитър Благоев“ Провадия днес бяха мениджъри за един ден в Общинска администрация в нашия град. Заемайки различни работни позиции, те се запознаха със структурата на администрацията, с проблемите и задачите, стоящи пред нея, присъстваха на поредното заседание на Общински съвет Провадия.
Десислава Янчева зае поста на Кмет на Община Провадия за един ден, Стефани Андреева работи като началник отдел „Хуманитарни дейности и програми за развитие“, Михаил Николов беше старши специалист „Програми за развитие“, а Красимир Жеков беше екологът на Община Провадия. За участието си в инициативата „Мениджър за един ден“ всеки от младите ни съграждани, работили днес в администрацията получи специален сертификат на Джуниър Ачийвмънт.
Организирането на “Мениджър за един ден” е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския Съюз – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.
Всички права запазени! ©Община Провадия ©2008-2012

Suzara web design®